DBC 2017

VOORRONDES DUTCH BLUES CHALLENGE 2017 OOK IN HOOGEVEEN

Jaarlijks organiseert de Dutch Blues Foundation een Dutch Blues Challenge (DBC) waarbij bluesbands, duo’s en solo-artiesten de uitdaging aangaan om te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuis horen en wie van hen namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge (IBC) in Memphis (USA) in januari 2018. De band mag ook mee doen aan de European Blues Challenge maart 2018 in Noorwegen.

Voorrondes en finale.
Net als vorig jaar vinden er ook in 2017 vier voorrondes plaats op bluespodia, verspreid over Nederland. Op deze manier krijgen meer bluesmuzikanten de kans zich te presenteren voor een breder publiek. Begin dit jaar schreven negenendertig bands zich in, waarvan er drieëntwintig werden geselecteerd voor één van de vier voorrondes in Gorcum, Venlo, Hoofddorp en Hoogeveen. Vanuit elke voorronde gaan de twee bluesacts met de hoogst gewaardeerde score op bluesinhoud, muzikaal talent, originaliteit en uitstraling, door naar de finale op 8 oktober in Nieuw-Vennep.

Voorronde Hoogeveen.
De voorronde in Hoogeveen vindt plaats op zondagmiddag 21 mei 2017 in HET PODIUM, Schutstraat 43. De organisatie in Hoogeveen is tot stand gekomen in zeer nauwe en plezierige samenwerking met Whitemoore Projects. Een club zeer enthousiaste bluesliefhebbers uit Witteveen en omgeving die regelmatig Het Podium omtoveren tot een waar Blueswalhalla inclusief gezellig ‘Bluescafe’. De zaal is vanaf 14.00 uur open, de bands spelen vanaf 15.00 uur. Elke band speelt 20 minuten, een prachtige gelegenheid dus om binnen een paar uur vijf goede bluesbands te zien en horen. Na afloop maakt de jury bekend welke twee zij het meest geschikt vonden voor de finale.

Vijf bands.
De vijf bands, die zich in Hoogeveen presenteren zijn:

Easterfield uit Drenthe
Funhouse Bluesband uit Twente
GG and the Cruisers uit Drenthe
The Kid Lazy Band uit Zuid-Holland
Uncle Jimmy uit Noord Holland

Voor de voorrondes zijn de tickets € 10 (excl. servicekosten) en € 12,50 aan de zaal, indien nog beschikbaar. Tickets zijn te bestellen via de website van de Dutch Blues Foundation. www.dutchbluesfoundation.nl/dutch-blues-challenge/tickets

Scroll naar boven